Luni - Joi: 09:00 la 21:00. Vineri: 09:00 la 15:00.

  • 073 BELDENT
    0732 353 368

    contact@beldent.ro
  • Str. Calea Domnească

    Nr. 122, Târgoviște

Igienizarea profesională

Igienizarea profesională este indicată o data la 6 luni atunci când vorbim de pacienții sănătosi, nepurtători de implanturi, atunci când se face si controlul periodic pentru a vedea dacă între timp au apărut probleme ce pot fi tratate din timp si al doilea motiv pentru a monitoriza celelalte tratamente realizate. Pacienților care sunt din străinătate sau chiar pacienților din țară care vin de la distanțe mari, le spun că dacă nu au posibilitatea să se prezinte la cabinet de 2 ori pe an , este în regulă și o dată pe an, dar să nu depășească perioada 1 an fără vizită la medicul stomatolog pentru că întotdeauna prevenția este mult mai bună decât tratarea.

Igienizarea profesională se realizează doar în cabinetul stomatologic de către medicul stomatolog. Înainte de a se apuca de igienizare, medicul stomatolog poate colora placa bacteriană cu un ,,revelator de placă,, care practic colorează toata placa bacteriană de pe dinți și astfel este mai ușor reperată pentru a fi îndepartată iar pacientul va fi conștientizat de zonele în care nu se periază corect.Igienizarea are 3 etape:

1. Detatrajul – se realizează cu un aparat special cu ultrasunete.

Este important de știut că igienizarea nu trebuie sa fie o manoperă dureroasa. La nevoie se poate folosi anestezic topic pentru gingie (spray sau gel cu Lidocaina) , intensitatea detatrolului fiind reglabilă se poate scădea sau crește în funcție de necesitate,  dacă este necesar sau în cazuri în care pacientul prezintă o hipersensibilitate dentară se poate recurge la anestezie prin infiltrație

2.Air flow-ul – este procedeul prin care o pulbere pe bază de bicarbonat ,acționat sub presiunea unui jet putrrnic de apă,îndepartează foarte bine tot ce înseamnă colorații extriseci de pe dinti ,placă bacteriană,mai ales în zonele interdentare și în zonele greu accesibile ansei de detartraj.

3.Periajul profesional – se realizează cu o periuță profesională rotativă, cu o pastă specială care îndepărtează placa bacteriană și depozitele moi. La final se poate folosi si un polipant (gumita) pentru finisare , în cazul în care pacientul spune că resimte niste asperitati fine de la tartru.

La finalul ședinței,recomandăm clătirea cavității bucale cu o solutie antiseptică,de regulă pe bază de clorhexidină.