Luni - Joi: 09:00 la 21:00. Vineri: 09:00 la 15:00.

  • 073 BELDENT
    0732 353 368

    contact@beldent.ro
  • Str. Calea Domnească

    Nr. 122, Târgoviște

Aceasta ramură a stomatologiei denumită, pe bună dreptate, de unii medici și “Regina Stomatologiei” se bazează pe întregi decenii de testare și utilizare a metodelor și materialelor pe care le întâlnim astăzi în practică.

Lipsa unuia sau a mai multor dinți are un impact deosebit asupra calității vieții. Atunci când dinții naturali s-au pierdut, standardul de aur pentru inlocuirea lor este implantul dentar. Practic aceasta este singura metodă FIXĂ și DE DURATĂ prin care pacientul își poate recăpăta în totalitate masticația, fonația și estetica zâmbetului, fără a afecta ceilalți dinți sau suportul muco-osos.

Medicii specialiști din cadrul clinicii BEL Dent, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul implantologiei dentare moderne, va vor oferi tratamente personalizate în funcție de nevoile dumneavoastră.

De ce implantul dentar?

1. Este o variantă  FIXă: înlocuiește perfect dintele lipsă, astfel încât nu există riscul ca atunci cand vorbiti sau mancati acesta să producă disconfort sau să cedeze, funcția masticatorie fiind restabilită.

2. Estetică – circulă de ceva timp această imagine pe internet.

Într-adevăr, zâmbetul este cartea noastră  de vizită, deoarece majoritatea nu a sesizat lipsa sprâncenei, ci lipsa dintelui acestui barbat.

Coroanele dentare retaliate în cadrul clinicii Bel Dent sunt de înaltă calitate estetică și de cea mai buna biocompatibilitate (zirconiu, ceramică presată).

Lucrăm de peste 4 ani cu ajutorul scanării intraorale digitale, care oferă o amprentă precisă, rezultând un tratament de calitate. (probabil link cu trimitere catre articol scanare intraorala).

Bucurându-ne de ceea ce ne oferă stomatologia digitalizată, colaborăm de ani buni cu tehnicieni consacrați și specializați în acest domeniu, cu care am avut o relație profesională de excepție. Amprentarea digitală este caracterizată prin rapiditate, fiind doar la un click distanță de tehnician, care, poate începe lucrarea imediat ce a primit scanarea intraoarală; posibil ca pacientul încă să se afle pe scaunul stomatologic

3. Elimină dezavantajele purtării protezelor mobile.

4. Previne modificarea mușcăturii și a dezechilibrului articulației temporo-mandibulare prin împiedicarea migrării dinților vecini, limitrofi (de lângă) și antagoniști (cei pe care se mușcă).

5. Previne accentuarea rezorbției osoase. După ce dintele a fost extras, în perioada imediat următoare, dacă nu se intervine la timp prin inserarea unui implant, volumul osos scade drastic, chiar până  la jumătate din cantitatea lui. Astfel implantul menține osul și previne retracția gingivo-osoasă.

6. Schimbă în bine modul de viață. Da! Acționează indirect, dar extraordinar la nivelul psihicului.

Îmi aduc aminte cum în urmă cu 2 ani, după ce o pacientă fără nici un dinte la partea maxilară, după inserarea a 6 implanturi și o lucrare fixă estetică, atunci cand i s-a fixat lucrarea definitivă, uitându-se în oglindă a început să plângă. Pe moment m-am gândit: “Cu ce am greșit?” sau “Ce nu-i place?”. Apoi mi-a spus cu lacrimi în ochi:“Nici nu știți ce mult înseamnă pentru mine faptul că de acum pot zambi și eu! Pot să vă îmbrățișez?”

Chiar dacă teoretic știam, abia atunci am realizat cât de importantă este integrarea și acceptarea socială, care cresc grozav stima de sine!

Cât timp rezistă un implant dentar?

Primim foarte des această  întrebare, iar pacientul trebuie informat corect.

Atât timp cât există o igienă orală corectă șii nu este incidentă nici o altă afecțiune care ar putea compromite integritatea osoasă, IMPLANTUL DENTAR POATE REZISTA TOATĂ VIAȚA! Da, asta o demonstrează studiile internaționale realizate până în momentul de față..

În prezent, conform statisticilor, rata de succes a tratamentului cu implanturi este de peste 96%.

Pacientului  purtător de implanturi, îi este recomandat să vină la control o dată la 6 luni, frecvență care poate fi modificată în  funcție de fiecare caz.

Este important de știut că intervenția în sine, de inserare a implanturilor, nu este dureroasă, iar dacă este un caz mai complex, se poate face sub sedare cu asistența unui medic specialist ATI.