073 BELDENT
0732 353 368
Albirea dentară reprezintă, în esență, procedeul stomatologic prin care dantura este albită, uneori chiar cu până la 8 nuanțe.
Afectează sau nu afectează dintele?
Această întrebare este des ridicată de către pacienții noștri și nu numai. Răspunsul este unul simplu, după cum urmează: atât timp cât este făcută în cabinetul stomatologic, de medicul stomatolog, în funcție de nevoia și particularitățile fiecărui pacient, NU este deloc o procedură care afectează dintele și elementele lui de susținere.
Pentru albirea dentară se folosește un gel pe baza de peroxid, care este aplicat direct pe dinte, acțiunea lui fiind potențată de o lumină specială: o lumină laser sau o lumină emanată de o lampă specială. Principalul mod de acționare al acestui gel este simplu: acționează pe dinte asemenea clorului, particulele cromofore (colorate) le decolorează, rezultatul final constând în albirea dintelui.
În protocolul de albire, înainte de aplicarea gelului, se aplică o protecție pentru părțile moi și ginii, motiv pentru care nu recomandăm albirile realizate pe cont propriu cu diferite geluri netestate și nevalidate aflate în comerț.
Ședința de albire dentară durează aproximativ 60-90 de minute , timp în care aplicarea gelului se face în 3 reprize, a câte 15 minute fiecare.
Pacientul trebuie să știe că efectul unei albiri dentare durează, în medie, un an, în funcție de alimentatie: alimentele cu efect cromofor sau anumite substanțe precum tutunul, cafeaua sau orice aliment care colorează dintele, diminuând astfel durata de eficacitate a procedurii. Atunci când dintele se recolorează, pacientul poate reveni în cabinet pentru o nouă operațiune de albire, starea de sănătate a cavității orale, în deplinătatea elementelor sale, nefiindu-i afectată.
Dr Cosmin Vararu